Cremeren in plaats van begraven

Wanneer de overledene niet wil worden begraven, kan worden gekozen voor een crematie. Uitvaartverzorging Nijmegen helpt u bij het regelen van een crematie voor uw dierbare in Nijmegen en omgeving. We luisteren hierbij naar de wensen van de nabestaanden en verzorgen een crematie die de overledene eer aan doet.

Hulp bij het regelen van een crematie

Bij het regelen van een crematie zijn een aantal dingen van belang. De keuze van het crematorium is zeer belangrijk, gezien het feit dat de ceremonie in zijn geheel in het crematorium plaatsvindt. Als uitvaartbegeleider onderhouden wij goede contacten met de crematoria in Nijmegen en omgeving. Wij kunnen u dan ook adviseren en helpen de beste keuze te maken. Een andere belangrijke factor is de bestemming van de as. De as van de overledene blijft na de crematie nog 30 dagen in het crematorium. Hierna heeft u verschillende keuzes. U kunt de urn met as bij laten zetten in een zogenaamde urnenmuur, of laten begraven. Ook kunt u de as uitstrooien op zogenaamde strooivelden. Het is ook mogelijk om de as te verwerken in een bijzonder object zoals een schilderij of een sieraad.

Wanneer u de zorgen omtrent een crematie in de regio Nijmegen wilt overdragen, zijn wij er voor u. Wij helpen u graag een crematie te regelen die past bij de wensen van de overledene en de nabestaanden. U kunt altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft over een crematie of een uitvaart in Nijmegen.